Bijdrage plenaire verga­dering over de ontbos­sings­ver­or­dening


17 april 2023

Anja Hazekamp (PvdD):

Dank Voorzitter. Commissaris,

Bossen zijn essentieel voor al het leven op aarde, maar worden ernstig bedreigd. De vee-industrie is een van de grootste oorzaak van ontbossing. Het is daarom heel belangrijk dat deze ontbossingswet wordt aangenomen zodat soja en rundvlees die tot ontbossing hebben geleid niet meer ingevoerd mogen worden!

Helaas mogen mais, varkens- en kippenvlees wel nog ingevoerd worden, zelfs als er bossen voor zijn gekapt. De Partij voor de Dieren wil deze uitzonderingen zo snel mogelijk uit de wet: géén invoer van producten meer waarvoor bossen zijn gekapt.

Tot slot, het Mercosur handelsverdrag met Latijns-Amerika. Door deze wet zal de winst tegen ontbossing in een handomdraai teniet doen. Nederland heeft al gezegd dat deze handelsdeal niet beklonken mag worden, zolang landbouw daar onderdeel van is. Ik hoor graag een reactie van de Commissaris.

Dankuwel.

Interessant voor jou

Bijdrage plenaire vergadering over het engagement op lange termijn voor dierenwelzijn

Lees verder

Bijdrage plenaire vergadering tijdens het actualiteitendebat over niet-afbreekbare vervuilende stoffen elimineren en de EU-wetgeving inzake chemische stoffen nu aanscherpen

Lees verder

Word lid

    Learn More Doneer