Anja Hazekamp herkozen: dieren, natuur & milieu behouden stem in Europees Parlement!


Ook Duitse zuster­partij PvdD verte­gen­woordigd

9 juni 2024

De Partij voor de Dieren heeft definitief één zetel behaald tijdens de Europese verkiezingen. 4,5% van alle mensen die naar de stembus gingen in Nederland koos Partij voor de Dieren. Ook de Duitse zusterpartij van de Partij voor de Dieren behaalt een zetel in het Europees Parlement en maakt volgens exitpolls nog kans op een tweede zetel.

"We zijn ontzettend blij dat we dieren, natuur en milieu een stem mogen blijven geven in Europa. De uitslag van de verkiezingen vormt een uitdaging, maar we gaan de komende vijf jaar keihard knokken voor onze natuur, voor een gezonde leefomgeving en voor het waarborgen van grondrechten van mens en dier", zegt vers herkozen Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren.

"We zijn alle kiezers die partij hebben gekozen voor de dieren enorm dankbaar. Deze uitslag hadden we niet kunnen bereiken zonder de hartverwarmende steun van onze vertegenwoordigers, kandidaten, medewerkers, werkgroepen, vrijwilligers en iedereen die heeft meegewerkt aan de verkiezingscampagne. Brussel is nog niet van ons af!"

---

Gerelateerd nieuws

EU-lijsttrekkers PvdD en CU organiseren alternatief Vrouwen Slotdebat

EU-lijsttrekkers Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) en Anja Haga (ChristenUnie) gaan op woensdag 5 juni - de dag voor de E...

Lees verder

Natuurherstelwet eindelijk aangenomen

Een meerderheid van de EU-ministers heeft zojuist eindelijk groen licht gegeven voor invoering van de Europese Natuurherstelw...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee