Onaf­han­ke­lijke toetsing van stoffen


De Europese voedsel en warenautoriteit (EFSA) speelt een beslissende rol in de toelatingsprocedure van bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen.

• De EFSA wordt zo hervormd, dat dit agentschap transparant en volkomen onafhankelijk van politiek en bedrijfsleven functioneert. Adviezen en de onderliggende stukken van EFSA worden openbaar.
• Bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen worden niet langer getoetst door de producenten, maar door onafhankelijke wetenschappers en laboratoria. De producent die de goedkeuring aanvraagt betaalt deze onafhankelijke keuring.
• Dierproeven zijn niet toegestaan bij het toetsen van nieuw toe te laten stoffen en producten.

Het standpunt Onafhankelijke toetsing van stoffen is onderdeel van: Duurzame landbouw voor een rechtvaardige wereld

Word lid

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD tekent bezwaar aan tegen nieuwe EU-goed­keuring voor ‘Parkin­s­ongif’ Mancozeb

Europese Commissie wil gif op de markt houden

Europarlementariër Anja Hazekamp tekent maandag bezwaar aan tegen het verlengen van de Europese goedkeuring voor schimmelbestrijder Mancozeb. Het gif wordt door toxicologen in verband gebracht met een verhoogd risico op Parkinson. Tv-programma Zembla berichtte in september nog over een sterk verhoogd aantal mensen met Parkinson op het platteland, waar Mancozeb of soortgelijke bestrijdingsmiddelen ...

Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws