Onaf­han­ke­lijke toetsing van stoffen


De Europese voedsel en warenautoriteit (EFSA) speelt een beslissende rol in de toelatingsprocedure van bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen.

• De EFSA wordt zo hervormd, dat dit agentschap transparant en volkomen onafhankelijk van politiek en bedrijfsleven functioneert. Adviezen en de onderliggende stukken van EFSA worden openbaar.
• Bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen worden niet langer getoetst door de producenten, maar door onafhankelijke wetenschappers en laboratoria. De producent die de goedkeuring aanvraagt betaalt deze onafhankelijke keuring.
• Dierproeven zijn niet toegestaan bij het toetsen van nieuw toe te laten stoffen en producten.

Het standpunt Onafhankelijke toetsing van stoffen is onderdeel van: Duurzame landbouw voor een rechtvaardige wereld

Word lid

    Word lid Doneer

Gerelateerd

PvdD vraagt om ophel­dering over toege­nomen gifresten op fruit en groente

De Partij voor de Dieren heeft de Europese Commissie maandag om opheldering gevraagd over het toenemen van gevaarlijke landbouwgifresten op fruit en groenten die verkocht worden in Europa. Recent onderzoek van Pesticide Action Network (PAN) toont aan dat groenten en fruit relatief vaker vervuild zijn met resten van de meest gevaarlijke bestrijdingsmiddelen dan tien jaar geleden. Dat is opvallend; ...

Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen
Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws