Onaf­han­ke­lijke toetsing van stoffen


De Europese voedsel en warenautoriteit (EFSA) speelt een beslissende rol in de toelatingsprocedure van bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen.

• De EFSA wordt zo hervormd, dat dit agentschap transparant en volkomen onafhankelijk van politiek en bedrijfsleven functioneert. Adviezen en de onderliggende stukken van EFSA worden openbaar.
• Bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen worden niet langer getoetst door de producenten, maar door onafhankelijke wetenschappers en laboratoria. De producent die de goedkeuring aanvraagt betaalt deze onafhankelijke keuring.
• Dierproeven zijn niet toegestaan bij het toetsen van nieuw toe te laten stoffen en producten.

Het standpunt Onafhankelijke toetsing van stoffen is onderdeel van: Duurzame landbouw voor een rechtvaardige wereld

Word lid

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Nieuwe toelating land­bouwgif epoxi­co­nazool van de baan

Een nieuwe Europese goedkeuring van landbouwgif epoxiconazool lijkt definitief van de baan. Producent BASF heeft het verzoek voor een nieuwe toelating ingetrokken. Dat is te zien op de website van de Europese Voedselautoriteit EFSA. "Het is goed nieuws voor de gezondheid van mens en dier en voor het milieu dat epoxiconazool niet langer toegestaan wordt voor gebruik," zegt Europarlementariër Anja ...

Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws