Onaf­han­ke­lijke toetsing van stoffen


De Europese voedsel en warenautoriteit (EFSA) speelt een beslissende rol in de toelatingsprocedure van bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen.

• De EFSA wordt zo hervormd, dat dit agentschap transparant en volkomen onafhankelijk van politiek en bedrijfsleven functioneert. Adviezen en de onderliggende stukken van EFSA worden openbaar.
• Bestrijdingsmiddelen, hormoonverstoorders en genetisch gemanipuleerde gewassen worden niet langer getoetst door de producenten, maar door onafhankelijke wetenschappers en laboratoria. De producent die de goedkeuring aanvraagt betaalt deze onafhankelijke keuring.
• Dierproeven zijn niet toegestaan bij het toetsen van nieuw toe te laten stoffen en producten.

Het standpunt Onafhankelijke toetsing van stoffen is onderdeel van: Duurzame landbouw voor een rechtvaardige wereld

Word lid

    Word lid Doneer

Gerelateerd

EP wil af van schim­mel­be­strijder die resis­tente ‘COVID19-schimmel’ veroor­zaakt

Een meerderheid van het Europees Parlement wil dat de schimmelbestrijder ‘difenoconazool’ van de markt wordt gehaald. 407 Europarlementariërs stemden woensdag voor een motie van Europarlementariër Anja Hazekamp om de schimmelbestrijder van de markt te halen. Momenteel mag het middel nog worden gebruikt in de landbouw, maar dit gebruik zorgt voor het ontstaan van resistente schimmelsoorten die geva...

Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen
Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws