Hormoon­ver­sto­rende stoffen


Hormoonverstorende stoffen (EDC’s) zijn chemische stoffen die de hormoonbalans van mens en dier verstoren. Ze beïnvloeden de vruchtbaarheid, hebben effect op de ontwikkeling van (ongeboren) kinderen en kunnen ziekten veroorzaken, waaronder kanker. Doordat hormoonverstoorders in heel veel producten voorkomen – van kassabonnetjes tot voedselverpakkingen – is het zo goed als onmogelijk om je ertegen te beschermen.
De Partij voor de Dieren wil het gebruik van hormoonverstoorders zoveel mogelijk terugdringen en uiteindelijk helemaal verbieden.

• Chemische bestrijdingsmiddelen met een hormoonverstorende werking worden van de markt gehaald en mogen niet meer worden gebruikt, ook niet als uitzondering.
• De EU haalt zo snel mogelijk alle onveilige hormoonverstorende stoffen van de markt. Er komen strenge controles op het gebruik van hormoonverstoorders en op geïmporteerde producten die deze stoffen (kunnen) bevatten.
• Zolang de hormoonverstoorders nog niet zijn uitgefaseerd, worden fabrikanten en producenten verplicht om op het etiket duidelijk aan te geven welke hormoonverstorende stoffen in het product zijn verwerkt.

Het standpunt Hormoonverstorende stoffen is onderdeel van: Duurzame landbouw voor een rechtvaardige wereld

Word lid

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws