Dieren­welzijn bepleiten


Wereldwijd is het dierenleed enorm. Buiten Europa worden jaarlijks meer dan zestig miljard dieren gehouden en geslacht – de overgrote meerderheid van hen leeft in bedroevende omstandigheden. Het aantal dieren in de proefdier- en bontindustrie loopt in de tientallen miljoenen. Talloze dieren zijn slachtoffer van de jacht, stroperij of van wreed vermaak – dat laatste vaak in de toeristensector. De EU kan daar in internationale forums en contacten wat aan doen door als pleitbezorger van dierenwelzijn op te treden.

• De EU treedt actief op om bij de Verenigde Naties een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn aangenomen te krijgen.
• De Partij voor de Dieren wil dat de EU en haar lidstaten hun diplomatieke kanalen inzetten om ernstige vormen van dierenleed tegen te gaan – zoals bij de galberen en het ‘hondenfestival Yulin’ in China en de walvisjacht en dolfijnenslacht door Japan.
• Dierenwelzijn krijgt een volwaardige plek binnen Europese hulp-, ontwikkelings- en duurzaamheidsprogramma’s.
• In afspraken of verdragen met landen buiten de EU gaat dierenwelzijn een van de expliciete criteria zijn.
• De EU sluit geen nieuwe verdragen of akkoorden met landen die nog steeds op walvissen en/of andere zeezoogdieren jagen, of die jacht nu openlijk met commerciële doeleinden plaatsvindt, of onder het mom van ‘wetenschappelijk onderzoek’.

Het standpunt Dierenwelzijn bepleiten is onderdeel van: Dierenrechten

Word lid

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Europees Parlement doet dringende oproep aan walvis­ja­gende landen

IJslandse walvisjachtseizoen deze week geëindigd: 139 walvissen gedood

Op initiatief van de Partij voor de Dieren heeft het Europees Parlement donderdag een resolutie aangenomen waarin het IJsland oproept om de jacht op walvissen voor eens en altijd te staken. Na een ‘pauze’ van vier jaar hervatte IJsland dit jaar de walvisjacht, waarbij IJslandse walvisjagers in totaal 139 walvissen doodden. In 2023 loopt de huidige vergunning voor IJslandse walvisjagers af en IJs...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws